دکوراسیون چوبی از زیبایی منحصر به فردی برخوردار است و سلیقههای خاص را نیز میطلبد. این سبک از دکوراسیون در کنار چشمگیری و زیبایی که دارد، فضایی گرم و بسیار دوست داشتنی را ایجاد میکند. اگر در تصمیمگیری در مورد رنگ مناسب با این دکوراسیون به مشکل خورده اید، در ادامهی مقاله با ما همراه باشید. به شما کمک میکنیم در چیدمان و انتخاب آیتمهای دکوراسیون رنگهایی را انتخاب کنید که در هماهنگی با رنگهای چوبی باشند و در بولد کردن آنها تاثیر مثبتی بگذارند.
انواع مختلف رنگ چوب
یکی از بهترین رنگهای متناسب با دکوراسیون چوبی، استفاده از طیف رنگی وسیع و گستردهی چوبها است، شاید از خود بپرسید کنار هم قرار داشتن وسایل چوبی متعدد جالب میشود؟ قطعا، دکوراسیون چوبی و قرار داشتن وسیله های چوبی متعدد در کنار هم بسیار شادی بخش، زیبا و دلپذیر می شود. رنگ چوب های طبیعی همچون گیلاس، ماهون یا همان ماهاگونی، گردو، افرا، بلوط، کاج و… هر کدام از هم متفاوت هستند و طرح آنها را نیز می توان از یکدیگر تفکیک نمود، لازم به ذکر است چوب هر درخت نیز خود به تنهایی دارای طیف کمی از رنگ هاست. بخشی از رنگ های رایج در دکوراسیون چوب طبیعی شامل قرمز، قهوه ای قرمز، قهوه ای تیره، قهوه ای مایل به بنفش، طیف نارنجی، طیف زرد و… می شود.
سبک دکوراسیون چوبی
می توان گفت این مسئله از اولویت های انتخاب رنگ است. سبک دکوراسیون بازگو می کند که از چه پالت رنگی باید برای دکوراسیون خود استفاده کنید، به طور مثال اگر سبک خانه ی شما مدرن و مینیمال باشد بیشتر از رنگ های سفید و خنثی در چیدمان استفاده می شود و تفاوت رنگی و کنتراست در آن بسیار کم است. در حالی که در سبک کلاسیک عموما از رنگ های طلایی، زرشکی و دیگر رنگهای درخشان به کار می برند و کنتراست در آن زیاد است.
رنگ های مکمل در کنار رنگ چوب
می توان از رنگ های مکملی استفاده نمود که در کنار وسایل چوبی به خوبی می نشینند. مانند رنگ زرد و بنفش، سفید و ارغوانی، صورتی و خاکستری که در کنار رنگ های چوبی می توانند زیبایی خاصی را به محیط هدیه دهند. گرچه تا حدودی نیز می توان به خلاقیت خود نیز تکیه نمود ولی اینکه مبلمان را چه رنگی بهتر است انتخاب کنید و دیوار پشت آن را چه رنگ، می توان از رنگ های مکمل بهره برد که امروزه نیز بسیار پرطرفدار هستند.
تضاد و کنتراست با رنگ چوب
استفاده از تضاد و کنتراست رنگی برای دکوراسیون چوبی باعث بولد و خاص تر شدن وسیله های چوبی می شود. به این منظور می توان اگر چوبمان ماهاگونی باشد که دارای رنگ روشنی است، برای دیوار پس زمینه ی آن از رنگ تیره استفاده کرد یا اگر مانند چوب گردو تیره رنگ باشد از رنگ های روشنی همچون سبز و آبی روشن بهره برد. همچنین انتخاب رنگ غالب در مبلمان نیز ایدهی خوبی است، به این صورت که اگر رنگ غالب در مبلمان بنفش است، دیوار پشت آن را زرد رنگ کنید یا در مثالی دیگر اگر آبی است، دیوار پس زمینه را نارنجی کنید. به این ترتیب میتوان جلوه ی رنگ چوب را دو چندان کرد.
استفاده از شدت رنگی مشابه
این عمل در مقابل تضاد رنگی و کنتراست زیاد رنگ قرار دارد و میتوان از رنگ هایی با یک شدت استفاده کرد، اینکار باعث میشود که قدرت رنگ ها به طور یکسان در فضا توسعه داشته باشد. ممکن است فکر کنید اینگونه مبلمان نادیده گرفته می شوند، به طور مثال قرار دادن میز ناهارخوری در کنار دیوار سبز آبی یا قرمز تیره سبب می شود قدرت دو رنگ فضایی پویا را به ما هدیه دهد.
دکوراسیون تیره یا روشن
رنگ های تیره و چوبی فضا را دلگرم تر و صمیمی نشان می دهند و رنگ های روشن نیز فضا را شاد و دلباز می کنند. سلیقه ی شما در این مسئله حرف اول را می زند، اینکه با چه فضایی بیشتر ارتباط می گیرید و شما را خوشحال می کند در تصمیم گیری کمک بسیار بزرگی خواهد بود. به طور مثال برای ایجاد فضایی دلبازتر می توان در کنار وسایل چوبی از رنگ های ملیح و روشنی همچون صورتی، آبی، سبز پست های، سبز دریایی و برای ایجاد فضایی گرم از طیف رنگی قهوه ای، شتری، ارغوانی، زرشکی، سرخ، سبز تیره، زیتونی، کرم استفاده نمایید.
انواع رنگ چوبی رایج
- رنگ مناسب با چوب گردو: چوب گردو طیف تیره ای دارد به همین دلیل بهتر است از رنگ های روشنی همچون سفید، سبز دریایی، یاسی، نارنجی و… در کنار آن استفاده نمود. طیف این چوب از قهوهای تا قرمز قهوه ای تیره میباشد و بودن آن در دکوراسیون خانه بسیار دلپذیر است.
- رنگ مناسب با چوب بلوط: رنگ بلوطی را می توان نزدیک به نسکافه ای بیان کرد و از چوب گردو طیف روشن تری دارد. در کنار رنگ بلوطی می توان از رنگ های تیره و روشن زیادی همچون سفید و کرم، زرشکی و سبز تیره استفاده نمود و با خلاقیت و ایده های خود دکوراسیون بسیار زیبایی به ارمغان آورد.
- رنگ مناسب با چوب ماهگونی یا ماهاگونی: رنگ چوب ماهاگونی رنگی ترکیب از قهوه ای و زرشکی است که رنگی لوکس و مجلل به شمار می رود. در هماهنگی با رنگ این چوب از رنگ های روشن برای دلباز بودن فضا و از رنگهای تیره برای شیکتر بودن دکوراسیون استفاده می شود.
- رنگ مناسب با چوب آبنوس: چوب آبنوس قهوه ای بسیار تیره با رگه هایی نزدیک به مشکی است و نیازمند رنگهایی روشن می باشد تا جلوهی رنگ خود را با گشاده رویی به نمایش بگذارد. رنگ های سبز، نارنجی، آبی، زرد مایل به قهوه ای، صورتی از گزینه های مناسبی هستند.
- رنگ مناسب با چوب افرا: رنگ چوب افرا بسیار روشن است و برای اینکه جلوه ی خود را به خوبی به نمایش بگذارد نیازمند رنگ های تیره ای همچون طوسی، مشکی، قهوه ای تیره، زرشکی، سرخ، سبز تیره و رنگ های گرم است.
- رنگ مناسب با چوب گیلاس: این چوب رنگی مانند قرمز قهوه ای دارد که در کنار زیبایی منحصر به فرد خود با قرار گرفتن در کنار رنگ های سفید، کرم، صورتی روشن و ملایم، زرد، نارنجی، خاکستری، سبز روشن جلوهای بسیار دوست داشتنی پدید می آورد.
جمع بندی
با اینکه انتخاب رنگ مناسب برای دکوراسیون چوبی و اکسسوری تا حد زیادی به سلیقه ی خودتان بستگی دارد ولی بد نیست نکاتی را در این زمینه بدانید تا در نهایت فضایی دلپذیر و زیبا را پدید بیاورید. روش های متعددی وجود دارد که بتوان رنگ مناسبی که طبق سلیقه مان باشد را پیدا نمود، به طور مثال اگر فضاهای گرم و تاریک مورد پسندتان باشد می توان از رنگ های تیره تری همچون زرشکی، سبز تیره، مشکی، ارمغانی استفاده کنید و بالعکس اگر از فضاهای روشن، شاد و دلباز لذت می برید می توانید از رنگ هایی چون سبز روشن، یاسی، صورتی، سفید، آبی، زرد و… بهره ببرید.
عالی و بی نقص بود
خوشحالم که مورد پسندتون بوده